June 6, 2012 | Posted in:► joomla |

Virtuemart 2 ima u sebi opciju da automatski dodaje porez na cenu proizvoda, samo je potrebno u procentima obeležiti koliki je porez. Uklanjanje stavki o porezu je automatsko, čim obeležite da nema poreza, automatski se ni ne prikazuju informacije o iznosu poreza pored proizvoda. Međutim informacija o ceni bez poreza se prikazuje ( Sales price without tax ) iako za tim nema potrebe. Broj opcija koje Virtemart 2 ima u sebi je impozantan i dok sam ih sve pregledao, nisam naišao na način kako to da rešim.

.

Kako je Virtuemart 2 ipak relativno nov proizvod posledica toga jeste da i uputstava za njegovo korišćenje ima malo, pogotovo za ovako specifične informacija podešavanja. Međutim pregledom sam pronašao gde se to podešava, potrebno je na stranici Configuration >> Pricing page pronaći stavku Salesprice without tax i odčekirati dva kvadratića koja se nalaze sa desne strane.

Pored problema oko podešavanje ovog dodatka za Joomlu, još uvek je prisutan i problem sa prevodom. Ja trenutno Viruemart koristim samo katalog, a ne kao kompletnu prodavnicu, tako da sam samo preveo ono što se prikazuje na samome sajtu, dok sam ceo administratorski deo ostavio na engleskom.

2 Comments

 1. Zvonko
  September 27, 2012

  Da li je neko uradio prevod Viruemart 2?

 2. novii
  September 28, 2012

  Ima da se skine sa adrese
  http://gruz.org.ua/en/virtuemart-language-files.html

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.