June 6, 2012 | Posted in:► joomla |

Virtuemart 2 ima u sebi opciju da automatski dodaje porez na cenu proizvoda, samo je potrebno u procentima obeležiti koliki je porez. Uklanjanje stavki o porezu je automatsko, čim obeležite da nema poreza, automatski se ni ne prikazuju informacije o iznosu poreza pored proizvoda. Međutim informacija o ceni bez poreza se prikazuje ( Sales price without tax ) iako za tim nema potrebe. Broj opcija koje Virtemart 2 ima u sebi je impozantan i dok sam ih sve pregledao, nisam naišao na način kako to da rešim.

.

Kako je Virtuemart 2 ipak relativno nov proizvod posledica toga jeste da i uputstava za njegovo korišćenje ima malo, pogotovo za ovako specifične informacija podešavanja. Međutim pregledom sam pronašao gde se to podešava, potrebno je na stranici Configuration >> Pricing page pronaći stavku Salesprice without tax i odčekirati dva kvadratića koja se nalaze sa desne strane.

Pored problema oko podešavanje ovog dodatka za Joomlu, još uvek je prisutan i problem sa prevodom. Ja trenutno Viruemart koristim samo katalog, a ne kao kompletnu prodavnicu, tako da sam samo preveo ono što se prikazuje na samome sajtu, dok sam ceo administratorski deo ostavio na engleskom.

Podelite tekst sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 Comments

 1. Zvonko
  September 27, 2012

  Da li je neko uradio prevod Viruemart 2?

 2. novii
  September 28, 2012

  Ima da se skine sa adrese
  http://gruz.org.ua/en/virtuemart-language-files.html

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.