January 15, 2011 | Posted in:► joomla |

Korisnici se prilikom izrade sajtova veoma često odluče za Joomlu, pošto je besplatna za korišćenje i poseduje veliku količinu dodataka, koji se mogu integrisati naknadno. Takođe je tu i veliki broj besplatnih tema, veoma šarelonikog izgleda.

U svakoj temi se nalazi i izvestan broj pozicija na kojima se prikazuju moduli koji se naknadno instaliraju na sajt. Te pozicije za module se mogu i naknadno dodavati ili uklanjati prema sopstvenoj potrebi. Ali za manje iskusne korisnike, problem predstavlja da vide gde se nalazi koja pozicija modula i kakvi su njihovi nazivi.

Da bi se ovo videlo postoji sasvim jednostavan i koristan način. Potrebno je posle adrese sajta u address bar dodati ?tp=1


Da bi ste videli kako to izgleda ispod ću postaviti dva linka, jedan bez dodatka, a drugi sa tim dodakom pa se na praktičan način možete uveriti kako to izgleda.

Bez dodatka

http://germanhuntingterrier.com/

Sa dodatkom

http://germanhuntingterrier.com/index.php?tp=1

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.