February 17, 2011 | Posted in:Na Internetu ima |

Na adresi area51.rs je izašao zanimljiv članak pod naslovom RSS i redistribucija sadržaja. Sam naslov ne daje da se zaključi o čemu je post, ali sadrži sledeći citat

Preuzimamo samo one blogove koje je web sajt postavio u RSS formatu, jer se sadržaj iz RSS-a smatra slobodnim za preuzimanje.

Prostim prebacivanjem u polje za pretraživanje Googla, brzo sam našao ko je mogao da napiše ovakvu izjavu. Sasvim je Ilija dobro rekao, ljudi su se napravili neuki da bi mogli stvari da idu u njihovu korist.

Poenta ovog posta jeste da skrene pažnju čitaocima, da se nikako ne sme uzimati kao istinito ono što pročitate na Internetu. Tek ako se iz nekoliko izvora potvrdi da je u pitanju identična informacija, može se prihvatiti kao istinita. Internet je prepun veoma proizvoljnih izjava, od kojih neke mogu biti i zlonamerne.

A kad smo kod RSS-a,  evo i jedne adrese na kojoj se nalazi i nekoliko linkova za preuzimanje besplatnih ikonica na tu tematiku. Uvek mogu dobro doći, da se malo osveži izgled sajta sa sitnim detaljem.

Collection of Free RSS Feed Icons

Pozicija za slobodno preuzimanje ikonica za RSS

1 Comment

  1. Knjigovodstvo
    June 5, 2011

    Ma ja ne verujem nikome i nicemu. Posebno ne televiziji. 🙂
    A RSS je odlicna stvar, btw.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.