January 23, 2009 | Posted in:► joomla |

Trebao sam da instaliram galeriju slika na Zanimljiv sajt, a on je napravljen sa Joomlom 1.0. Posle nekog vremena prebiranja po ekstenzijama, odlučio sam se za ekstenziju JoomGallery i pokazalo se da nisam pogrešio.

JoomGallery je novi projekat autora koji je napravio i PonyGallery ML. Međutim za razliku od PonyGallery ML koja može samo da se pokrene na Joomli 1.0 , JoomGallery može da se koristi i na Joomli 1.0 i na Joomli 1.5. Oni koji imaju galeriju koju pokreće PonyGallery ML sada mogu da je prebace uz odgovarajuću skriptu da je pokreće JoomGallery.

JoomGallery je napravljen tako da se dizajn galerije maksimalno oslanja na CSS, a tabele se koriste u najmanjoj mogućoj meri. Prikaz slika u punoj veličini se može odraditi u lepim efektima uz korišćenje JavaScript-a (Lightbox, Slimbox or Thickbox3). Podržava profile korisnika koji su napravljeni u Community Builder, Community Builder Enhanced and JomSocial. Prebacivanje slika u samu galeriju se može odraditi na nekoliko načina prebacivanjem svake slike pojedinačno, prebacivanjem spakovane arhive (ZIP), prebacivanje slika preko FTP-a ili prebacivanje slika preko Java uploadera. Ovo su samo neke od osnovnih moguđnosti koje se nude u pogledu korišćenja JoomGalllery, ima tu još dosta opcija koje će vam omogućiti da je maksimalno prilagodite izgledu vašega sajta i potrebama vaših posetilaca.

I na kraju evo vam direktan link do Zanimljive galerije.

Edit by novii (02.08.2010)

–Prešao sam sa verzije Joomla 1.0 na verziju Joomla 1.5, tako da više na Zanimljivom sajtu ne koristim ovu ekstenziju za galeriju.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.