December 28, 2011 | Posted in:► joomla |

Please keep the footer links intact! jeste poruka koja može pojaviti kad probate da promenite link pri dnu templata koji koristite. Pojavljuje se kad se proba izmenuti ili ukloniti link iz footera.

U osnovi i nije neki veliki problem, i relativno se lako sređuje. Webmasteri koji se bave izradom besplatnih templata, ostavljaju pri dnu templata link do svojih sajtova. U osnovi veoma korisna stvar i fantastična reklama. Do sad kad bih koristio free template, ostavljao sam te linkove, a eventualno bi dopisao da sam radio prilagođavanje teme potrebama sajta.

Link pri dnu templeta je imao dvojaku funkciju, prvo svaki link ka vašem sajtu zlata vredi, a drugo je da ukoliko bi se nekom svideo taj rad, on bi kliknuo na link pri dnu stranice i otišao dao webmastera na sajt, što bi moglo da rezultira kasnijim poslom. Ali je loša stvar da bi se taj link ka vašem sajtu relativno lako uklanjao, pa se znalo desiti da se neki drugi predstavljaju kao kreatori, a u stvari su free template našli na netu. Pojedini su onda počeli da kreiraju kod tako da se ne može uklanjati kod iz footera sajta.

E meni se desio slučaj da nije bilo ni dozvoljeno da se izmeni link koji je bio napisan na templatu. Malo sam pogleda šta je u pitanju i kod je bio prikriven i da tako kažem enkriptovan na neki način. Pošto autor nije bio lenj da to sve odradi, nisam ni ja bio lenj da to sve ukolnim sa templata.

U osnovi je potrebno samo naći deo koda koji počinje kao ovo ispod u fajlu functions.php

eval(str_rot13(‘shapgvba purpx_sbbgre(){$y=\'<n uers=”uggc://…

i to kompletno obrisati. Kod deluje tako jer je enkriptovan na neki način. Kad se ovaj deo koda ukloni sa linkovima u footeru možete da radite šta želite. Možete ih menjati ili čak izbrisati bez većih problema.

Naravno na kraju ću napomenuti da je veoma poželjno da pre bilo kakve aktivnosti na svom sajtu, odradite beckup. Jeste da je to nešto normalno, ali evo da vas podsetim još jedanput na tu mogućnost.

1 Comment

  1. Aa Jacky
    January 22, 2013

    Thank You for your information. My problem about it has solve.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.