June 7, 2013 | Posted in:► joomla |

Na jednom sajtu koji sam nedavno počeo da radim, uzeo sam gotov template sa namerom da ga prilagodim za potrebe sajta. Tematika sajta je filatelija i sakupljanje poštanskih maraka i iz tog razloga sve treba da bude u smeđim tonovima. Uglavnom sve promene su se radile u CSS-u i to je sve bilo ubrzo gotovo.

Ali se pokazalo kao problem to što se naslovi tekstova koji su napisani u Joomli se ispisivali kao h2, što mi nikako nije odgovaralo. Cilj mi je da se podnaslovi u sklopu tekstova ispisuju kao h2, a da naslov teksta  bude ispisan kao h1. Iz nekog razloga su ovu stavku baš zakomplikovali i nemoguće je na logičan način pronaći gde se to nalazi.

Potrebno je promeniti sledeći fajl: /components/com_content/views/article/tmpl/default.php i to tako da se u redu 36 zameni <h2> i umesto toga postavi <h1>, a u redu 43  da se umesto </h2> ispiše </h1>. Jedino što postoji mogućnost da se prilikom prebacivanja na noviju verziju Joomle taj fajl pregazi sa novim i to bi opet prikazivalo vrednosti kao do sada. Međutim videću kad se to odradi, lako ću namestiti da se opet prikazuju naslovi sa vrednošću h1.

Postoji i varijanta sa izradom novog fajla i da se iz njega prikazuju vrednosti za tekstove na sajtu, to je kao neko komplikovanije i bolje rešenje, jer u tim slučajevima se ne dešava ništa prilikom prelaska na noviju verziju Joomle. Međutim ja ću se za sad zadovoljiti sa ovim prostim rešenjem.

Podelite tekst sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.