June 7, 2013 | Posted in:► joomla |

Na jednom sajtu koji sam nedavno počeo da radim, uzeo sam gotov template sa namerom da ga prilagodim za potrebe sajta. Tematika sajta je filatelija i sakupljanje poštanskih maraka i iz tog razloga sve treba da bude u smeđim tonovima. Uglavnom sve promene su se radile u CSS-u i to je sve bilo ubrzo gotovo.

Ali se pokazalo kao problem to što se naslovi tekstova koji su napisani u Joomli se ispisivali kao h2, što mi nikako nije odgovaralo. Cilj mi je da se podnaslovi u sklopu tekstova ispisuju kao h2, a da naslov teksta  bude ispisan kao h1. Iz nekog razloga su ovu stavku baš zakomplikovali i nemoguće je na logičan način pronaći gde se to nalazi.

Potrebno je promeniti sledeći fajl: /components/com_content/views/article/tmpl/default.php i to tako da se u redu 36 zameni <h2> i umesto toga postavi <h1>, a u redu 43  da se umesto </h2> ispiše </h1>. Jedino što postoji mogućnost da se prilikom prebacivanja na noviju verziju Joomle taj fajl pregazi sa novim i to bi opet prikazivalo vrednosti kao do sada. Međutim videću kad se to odradi, lako ću namestiti da se opet prikazuju naslovi sa vrednošću h1.

Postoji i varijanta sa izradom novog fajla i da se iz njega prikazuju vrednosti za tekstove na sajtu, to je kao neko komplikovanije i bolje rešenje, jer u tim slučajevima se ne dešava ništa prilikom prelaska na noviju verziju Joomle. Međutim ja ću se za sad zadovoljiti sa ovim prostim rešenjem.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.