November 6, 2013 | Posted in:► joomla |

Posle malo dužeg vremena rada na pripremama za prodaju fotografija preko interneta, sada je na red došao opet rad na web sajtovima. Kako je Google imao nekih izmena kod svojih šema za rad, iščitavao sam šta se sve tu dešavalo. U jednom trenutku mi je jedan mali savet privukao pažnju, a to je bila preporuka da se uključi keš.

počeo sam malo da iščitavam kako to ide i čemu služi, pa potom doneo odluku da tu opciju na svim sajtoima prebacim na režim ON – Progressive caching. Kad sam prebacio na tu opciju, nisam ništa dalje dirao naredne dve nedelje i onda seo da proverim rezultate. Rezultate sam proveravao uz pomoć sajta alexa.com  i rezultati su bili veoma dobri. Recimo da su se statični sajtovi koji se ne menjaju redovno pomerili za oko 200 000 mesta prema gore. Uglavnom svi su išli prema gore na listi koju kreira ekipa sa sajta alexa.com.

Cache Joomla

Podešavanje ove opcije se vrši delu Global configuration, pa se odabere drugi tab System i u delu Cache settings iz padajućeg menija odabere stavka ON – Progresive caching. Mada je ovo bilo jedno sasvim odokativno zapažanje testirano samo na 5 sajtova i ne može se stati 100% iza ove tvrdnje da će ta akcija pomoći da se ostvare bolji rezultati u pozicioniranju sajta u rezultatima na pretraživačima.

Iako nepotvrđena radnja, meni je bila dovoljno zanimljiva da je predstavim na bolu i preporučim svima da odrade testiranje. Znam da alexa.com i ne uživa neko preterano veliku naklonost ljudi kada je u pitanju pouzdanost, ali svima je drago kad vide da se pomeraju prema gore na tom servisu.

 

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.