September 7, 2022 | Posted in:► joomla |

Nedavno sam radio prebacivanje sa Joomla 3 na Joomla 4 više različitih sajtova, uglavnom bez problema. Samo na jednom je bio problem i to u Administratorskom panelu, gde mi se za većinu opcija ispisivala greška – Class ‘JString not found Joomla. Kako nisam mogao doći ni do jedne od opcija preko sajta potražio pomoć online.

Rešenje za problem – 0 Class ‘JString’ not found

Na interntu zaista ima dosta pisanja o toj temi, pa ću dati ovde par linkova prema nekim od tih tekstova.

Uglavnom sam shvatio da je problem sa nekom lokalnom verzijom dodatnog jezika na sajtu, to je kod mene bilo sr-YU. Za ovo ne znam kad sam ga dodao tačno na sajt, ali verovatno ima oko 10 godina. U međuvremenu sam od toga odustao i koristio engleski jezik na kompletnom sajtu. Taj folder sr-YU je ipak ostao u folderu lenguage.

0 Class 'JString' not found - problem na Joomla 4 sajtovima
izvor – novii.bajeonline.net

Da bi rešio ovaj problem prijavio sam se na server preko FTP naloga, ušao u Home direktorijum, potom u lenguage direktorijum i tu sam obrisao direktorijum koji se zove sr-YU. Nakon te akcije kad sam ušao u admin panel Joomle, to jeste sajta, sve funkcije su bile dostupne i nije se više ispisivala greška 0 Class ‘JString’ not found.

Ovo je neko moje iskustvo kako da se reši Joomla 4 problem koji mi se pojavio nakon prebacivanja sa verzije 3 na verziju 4. Koliko sam video u onome što su pisali drugi korisnici Joomle i paketi za druge jezike su pravili probleme, znači da je problem malo širi od samo jednog jezika.

— možda vas zanima i ovaj tekst – Podešavanje “Read more:” na Joomli 3

Ovde moram napomenuti da mi se u admin delu pojavljuje info da bih trebao da obavim updejt ekstenzije Serbian, Latin, što ja za sad neću uraditi. Uglavnom sajt je koliko sam proverio potpuno funkcionalan, a za rešavanje te informacije oko updejta ću ipak malo više da se raspitam.

Uvek je poželjno kad to situacija dopušta da se dodatno informišete o greškama na sajtu. Ovo što sam ja odradio na sajtu je u priličnoj meri bilo na silu. Međutim za dalje radove na tom sajtu ću se dodatno informisati šta bi moglo da bude problem. pa tek onda pristupiti uklanjanju problema.

Na kraju ću da ponovim još jedanput da pre bilo kakvih akcija na serveru i na samom Joomla sajtu odradite izradu rezervne kopije – bekupa sajta. Posedovanje kopije svih fajlova sajta i baze podataka pre početka radova može biti od velike koristi ukoliko se pojavi neki problem kasnije tokom radova.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.